Barová versus Kávová kultura v Brně…

Občas trochu závidíme brněnským kavárnám. Stav, do kterého se tahle kultura dokázala během několika málo let dostat, je tak trochu fascinující.

Ale proč o tom teď píšeme? Před chvílí jsme se vrátili z takového menšího setkání kavárníků a baristů v Melounovém cukru, které probíhalo při příležitosti akce Týden kávy. Součástí byla přednáška Adama Neubauera o refraktometru, kterým můžete o své kávě zjistit věci, které jste dosud nevěděli (a podle toho ji třeba vylepšit). Trochu nám to připomnělo koktejlové přednášky, které jsme slyšeli od třeba Tonyho Conigliariho v New Yorku.

Ale naše fascinace pramení hlavně z toho, kdo na tu přednášku všechno přišel. Protože mimo stoprocentních profesionálů, u kterých se to tak trochu očekává, byla spousta účastníků z řad studentů. Jistě, sice studentů, kteří pracují v kavárnách, ale přesto, to nadšení po poznání v kávové oblasti, které je cítit napříč celým Brnem, to je ta záviděníhodná věc.

Máme štěstí, protože u nás v Baru se nám podařilo dát dohromady partu, která, ač zčásti studentská, má podobný zájem v koktejlové či alkoholové oblasti. Pár dalších podniků to má podobně, ale přesto to není úplně celobrněnská mánie.

A kdoví, třeba brzy bude. A třeba je na nás, abychom ji trochu nastartovali…

(nesmíme si přeci dávat malé úkoly)

Hezký večer!

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*