Voyerský bar

Dost dlouho jsme zkoumali, jak udělat co nejdelší barovou desku. Základ každého baru je přeci tam, a pokud to nebude výrazná dominanta, můžeme rovnou začít dělat jenom panini a kafe. A tak se kreslilo a přemýšlelo a počítalo.

Řešení bylo nakonec naprosto jednoduché, i když trochu neobvyklé – bar u oken. Představte si, že už když jdete okolo, vidíte dovnitř té celé podstaty. Vidíte, jak má barman uklizenou pracovní plochu. Vidíte, co doopravdy dává do drinků, a to jste ještě nemuseli vkročit do toho podniku! Vždycky jsme chtěli podnik „nad zemí“. Přijde nám, že Brno je suterénních a sklepních podniků plno a není třeba přidávat další. Na druhou stranu nás moc nebaví takové to výstavkové sezení ve výlohách. A tak to vlastně byla jediná možnost.

Konzultovali jsme to s pár lidmi z oboru, a jsme za idealisty. Prý nám tam nikdo nebude chtít dělat. Ale koneckonců, chtěli bychom snad někoho, kdo se stydí za svou práci? Navíc, sami se rádi díváme, a nemáme rádi, když před námi někdo něco schovává. Ať už v kavárně nebo v restauraci, jako zákazník bychom přeci měli mít právo vidět, co že to vlastně dostáváme.

Šli jsme ještě dál. Budeme dělat i burgery, a na to potřebujeme kuchyň. A tak jsme přemýšleli stejně, a výsledkem je otevřený pult, kde kuchařovi doslova uvidíte „na ruce“. Pokud se tedy budete chtít dívat. Nechceme dělat vyloženě show kuchyni japonského střihu, alespoň ne ze začátku. Ale zároveň se nechceme – a nebudeme schovávat. Zatím tedy doufáme, že nebudeme mít co..

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*